Hasan Salihamidžić uložio pet miliona KM u novi biznis i firmu koja posluje u BiH

Nekadašnji proslavljeni bh. nogometaš i aktuelni sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (45) pokrenuo je novi biznis u koji je uložio pet miliona KM.

Prema pisanju portala Techfundingnews, Braco se odlučio investirati u Apotekamo – inovativnu platformu za online kupovinu farmaceutskih proizvoda sa sjedištem u Stockholmu, čiji je djelovanje fokusirano na jugoistočnu Evropu.

Novoprikupljeni kapital Apotekamo će koristiti za daljnje širenje, marketinške aktivnosti i razvoj logističkog rješenja kompanije, a Hasan Salihamidžić je postao treći po veličini dioničar Apotekama i također će podržati njene marketinške aktivnosti.

Arli Mujkić, izvršni direktor i osnivač EPTI-ja, u čijem je vlasništu Apotekamo, istakao je zadovoljstvo angažmanom Salihamidžića.

“Zadovoljstvo nam je što nastavljamo podržavati Apotekamo na njegovom putu rasta.

Apotekamo je ostvario velik operativni napredak tokom prošle godine i bilježi snažan rast kako u povećanju broja novih kupaca tako i u narudžbama.

Sretni smo i ponosni što imamo Hasana Salihamidžića među nama, međunarodno priznatu nogometnu ličnost koja će doprinijeti većoj vidljivosti kompanije”, kazao je Mujkić.

Salihamidžić je objasnio šta ga je privuklo i kako se odlučio na ovaj korak.

“Impresioniran sam brzim rastom Apotekama i njegovim menadžmentom. Kompanija ima dokazan koncept na drugim tržištima, pa je samo pitanje vremena kada će se isto primijeniti i na ostatak Evrope.

Vidim veliku priliku u jačanju tržišta zdravstvene zaštite u mojoj zemlji i jako se veselim podršci kompanije u raznim marketinškim aktivnostima”, kazao je naš legendarni igrač.

Apotekamo je platforma koja povezuje veliki broj fizičkih apoteka na jednom mjestu.

Prvo je lansirana u Srbiji, a proširena je na Bosnu i Hercegovinu tokom prvog kvartala 2022. godine.

Kompanija nudi sveobuhvatnu ponudu lijekova bez recepta i lijekova na recept.

Također, pruža digitalne usluge vezane uz obradu narudžbi i rješenja plaćanja za vanjske dobavljače na Aptekamo platformi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.