Informaciju je potvrdio rektor Rifat Škrijelj: Sebija Izetbegović više nije u Savjetu za nauku i umjetnost Senata UNSA

Profesorica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović više nije u Savjetu za nauku i umjetnost Senata Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je rektor UNSA Rifat Škrijelj.

Škriljelj uputio inicijativu

Izetbegović je udaljena sa ove pozicije na inicijativu rektora Škrijelja, koji je to predložio Senatu UNSA, koji je sa 30 glasova za, tri protiv i tri suzdržana izglasao ovu odluku.

Kako je rekao Škrijelj, tri su razloga zbog kojih je on Senatu uputio ovu inicijativu.

“Prvi je taj što profesorica Izetbegović nije pokazivala aktivnosti u ovom Savjetu, bila je odsutna sa sjednica i uvijek je slala zamjenu.

Drugi razlog je taj što je profesorica Izetbegović prihvatila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo što je nespojivo s mjestom u Savjetu.

I konačno, treći, a on se odnosi na sve aktivnosti u vezi sa provjerom diplome profesorice Izetbegović”, naveo je Škrijelj za Klix.ba.

VEZANI TEKST: Uprava za inspekcijske poslove KS: “Prepis ispita Sebije Izetbegović na reciklažnom papiru ne smatra se dokumentom”

Kako je rekao, Izetbegović je bila članica Savjeta od 2011. godine, a na njeno mjesto će nakon smjene doći profesorica sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Maja Arslanagić Kalajdžić.

“Doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Enra Suljić, koja je u Savjetu bila kao zamjena profesorici Izetbegović rekla je da ona nema ništa protiv da bude smjenjena s ove pozicije.

VEZANI TEKST: Sebija Izetbegović javno progovorila o inspekciji i “reciklažnom papiru”: “U mojoj dokumentaciji nema ništa sporno, ovo je prljavi politički napad”

Tako da možemo reći da je ova odluka donesena uz njenu saglasnost”, dodao je Škrijelj.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.