Junak Zenice Edin Durmiš sinoć srušio Sarajevo, a jutros već bio u školskoj klupi sa drugovima iz razreda

Čelikova senzacija Edin Durmiš protiv Sarajeva na startu Kupa Bosne i Hercegovine glavna je tema u Zenici.

Zeničani su prošlosezonskog finalistu eliminirali u šesnaestini finala poslije boljeg izvođenja penala. Nakon 90 minuta bitke na Bilinom polju završeno je 1:1.

Sarajevo je povelo eurogolom Hamze Čatakovića u 35. minuti, a Crveno-crni su poravnali preko Edina Durmiša u 57. minuti.

Nakon što je susret okončan bez pobjednika, odmah se pristupilo izvođenju penala, a jedan promašaj fudbalera Sarajeva bio je dovoljan za erupciju oduševljenja u Zenici.

S obzirom na to da je pogodio za izjednačenje, a kasnije i u penal – lutriji, Edin Durmiš s pravom je pravi junak Zeničana.

Nakon sjajno odigrane utakmice, Durmiš se vratio u svakodnevnicu.

Posvetio se školskim obavezama i vratio se sa prijateljima u školske klupe JU Tehničke škole Zenica.

Durmiš u posljednje vrijeme pruža odlične partije u dresu Čelika – javlja Faktor.

Podsjećamo da je fudbaler rođen 2003. godine doveo Čelik na megdan Sarajevu nakon simultanke protiv GOŠK-a u drugom kolu Kupa FBiH. On je postigao četiri pogotka u pobjedi Zeničana nad Gabeljanima rezultatom 4:2 na Bilinom polju.

“A zašto da se ne pohvalimo da je sinoć naš učenik Edin Durmiš svojim golom u 57. minuti, te sigurnim izvođenjem u penal-završnici, omogućio NK Čelik prolazak u osminu finala Kupa BiH protiv FK Sarajevo…

Nakon sjajno odigrane utakmice, danas je opet sa svojim drugovima u školskim klupama, te pokazuje da se mogu spojiti obrazovanje i sport koji voli. Čestitamo Edinu Durmišu i NK Čelik Zenica!”, poručili su na zvaničnoj stranici Tehničke škole.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.