Jusuf Nurkić poslao veoma snažne i znakovite poruke iz Amerike u vezi BiH: “Cilj mi je da napravim školu u Srebrenici, gdje se desio genocid”

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić govorio je na konferenciji za medije njegovog kluba Portland Trail Blazers-a.

Dostakao se svog humanitarnog rada te govorio o iskustvima koja je doživio u Ruandi. Objavljujemo dio njegovog govora gdje je otkrio da želi izgraditi školu u Srebrenici.

“Žalosno mi je vidjeti šta sve ljudi rade. Neću da sugerišem Elonu Musku šta treba da radi, ali vidim da bi on radije kupio Twitter nego pokušao pomoći ljudima koji danas nemaju šta da jedu.

Imamo djecu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, i ne činimo to.

Živimo u teškom svijetu, bio sam u Ruandi tri dana, nisam nikad vidio toliko sretnih ljudi, toliko dječijih osmijeha, iako imaju toliko malo.

Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko hiljada djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam im kupiti cipele, knjige, sve što im je potrebno.

Bilo mi je zadovoljstvo vidjeti da mogu pomoći, želim da im se izgradi košarkaški teren. Nevjerovatno je kad vidite da zaista možete pomoći.

Ovo čak nije ni bio plan, otišao sam na odmor i šokiralo me ono što sam vidio.

Cilj mi je da napravim školu u Srebrenici, gdje se desio genocid. Misliim da će sva ta djeca imati bolju budućnost.

Nije bitno koje su religije, mene te stvari ne dotiču. Bijelci, crnci, pripadnici bilo koje religije… mislim da o ljudima trebamo suditi samo na osnovu toga kakvi su oni sami”, rekao je Nurkić na press konferenciji – prenijelo je Radio Sarajevo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.