Kako je Novak Đoković emotivno doživio pitanje reportera iz BiH: “Uh, al si me pogodio”

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković je u Visokom prije dva dana otvorio teniske terene, a istakao je ulogu Jelene Genčić na njegov razvoj kao tenisera i čovjeka.

Reporter N1 BiH upitao je aktuelnog pobjednika Wimbledona da li se devet godina nakon smrti Genčić, sjeti žene koja je otkrila njega i Moniku Seleš.

Đoković je kratko odgovorio: “Uh, al si me pogodio sa pitanjem”.

Te nastavio…

“Ona je, moja teniska majka. Žena koja je uz moju porodicu učinila najviše u mom životu. Ona je žena koja je meni otvorila vrata ovog sporta.

Pokazala kako se voli ovaj sport. Kako se stvaraju snovi, kako se prate svakoga dana. Jedan primjer, ja sam sa osam godina dok sam trenirao s njom u Beogradu odlazio nakon škole i teniskih treninga do nje kući. Tamo smo gledali snimke raznih šampiona iz muške i ženske konkurencije.

O Monici Seleš sam sve znao. Radili smo na mašti i na sanjanju i sa devet godina sam razvio neke vještine zbog nje koje dan-danas koristim i koje mi pomažu u životu.

Sve što sam postigao u tenisu njoj dugujem. Nažalost danas nije sa nama, ali je prisutna duhom”, poručio je Đoković.

Inače, vlasnik 21 Grand Slama na svečanom otvaranju teniskih terena u Visokom, u susretu punom raspoloženja, veselja, prijateljstva, savladao je “Ostatak svijeta” koji su činili Aldin Šetkić, Aljaž Bedene i Ivan Dodig.

Đoković je slavio nakon 11 zanimljivih gemova, a na kraju je bio bolji od trojca rezultatom 7:5.

Također, teniser je postao i počasni građanin Visokog, a gradonačelnik Mirza Ganić, obrazlažući odluku gradskih vlasti, kazao je kako je “Visoko zahvaljujući Novaku centar svijeta”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.