in , ,

Kako je Vedran Bosnić došao iz Švedske pa napravio čudo sa košarkaškom reprezentacijom BiH: Ovako nešto je malo ko mogao očekivati!

Vedran Bosnić nekadašnji je bosanskohercegovački košarkaš i sadašnji trener

Vedran Bosnić nekadašnji je bosanskohercegovački košarkaš i sadašnji trener. Trenutno vodi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i belgijski klub Mons-Hainaut, koji nastupa u najjačoj belgijskoj ligi.

Četiri puta zaredom osvajao je švedsko nacionalno prvenstvo sa Södertälje Kingsima (2012/13, 2013/14, 2014/15, 2015/16). Poslije švedske ekipe preuzima kormilo Lions de Genève i dvaput osvaja Švicarski kup. Kratko je bio trener švedske košarkaške reprezentacije.

Dana 12. novembra 2018. imenovan je novim selektorom bosanskohercegovačke reprezentacije. Debitovao je 30. novembra iste godine porazom protiv reprezentacije Bugarske.

Ipak, što je duže na selektorskoj poziciji naše reprezentacije to su i rezultati sve bolji.

Tako je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, sigurnom pobjedom protiv Grčke 84:69 u pretposljednjem kolu grupe H. Naši momci su na ovaj način osigurali prvo mjesto u grupi.

Najava je to da bi naša reprezentacija uz Džanana Musu i Jusufa Nurkića, koji nisu igrali posljednje utakmice, mogla napraviti zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu.

Ovo je jedna od najvećih pobjeda košarkaške reprezentacije BiH u historiji, a ponovo napominjemo da su i ranije osigurali plasman na Eurobasket.

Radi se o zaista kvalitetnom stručnjaku koji je prethodnih godina na fantastičan način vodio selekciju Švedske sa kojom je zabilježio veoma dobre rezultate, a sada to ponavlja i sa BiH.

Vojin Mijatović odgovorio Dodikovoj kćerki Gorici: “Nisam rekao da ti je otac seljačina, već seoska varalica”

Priča 102-godišnjaka iz Sarajeva: Ne zna šta je huja, uživa u bašti, svirao džez