Kakve ljude Bosna ima: Jusuf Nurkić oduševio građane Hrvatske svojim nesebičnim potezom

Nakon što je donirao 100 tona brašna za socijalno ugroženo stanovništvo Bosne i Hercegovine, naš košarkaš Jusuf Nurkić odlučio je posredstvom Pomozi.ba organizacije donirati i 50.000 KM za korisnike Caritasovih pučkih kuhinja u Republici Hrvatskoj.

“U Nurkićevu humanost uvjerili smo se bezbroj puta do sada i od srca mu zahvaljujemo na svemu što čini za ljude u potrebi. Svjetski, a naš”, poručili su iz Pomozi.ba.

Inače, Nurkić je 2020. godine u toku pandemije koronavirusa je organizaciji Pomozi.ba donirao 120 tona prehrambrenih artikala, maske, a jednoj porodici je kupio i kuću.

Naime, Jusuf je u novembru 2020. godine vidio tužnu priču porodice Memiševiće, odmah kontaktirao Pomozi.ba sa željom da im riješi stambeno pitanje.

“Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti “, saopštili su tada iz Pomozi.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.