“Kiša golova” u Mostaru u pretkvalifikacijama za Evropsku ligu, fantastični Zrinjski sa 6-2 demolirao Breidablik

“Kiša golova” u Mostaru u pretkvalifikacijama za Evropsku ligu, fantastični Zrinjski je sa 6-2 demolirao Breidablik. Zrinjski je večeras u Mostaru odigrao poluvrijeme iz snova u prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige.

Nakon prvih 45 minuta Plemići imajči su ubjedljivu prednost protiv Breidablika, čime su najavili prolazak u narednu rundu i historijski podvig plasmana u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Već u drugoj minuti Kiš je šutem s ruba šesnaesterca, nakon povratnog pasa Ćužea, načeo mrežu Islanđana.

Dvadeset minuta kasnije Malekinušić je udvostručio vodstvo, našao se na pravom mjestu nakon što je prethodno Anton Einarsson prethodno odbranio pokušaj Bilbije i pospremio loptu iza gol-linije.

Zatim Kiš koristi grešku gostujućeg vratara i povećava na 3:0 u 30. minuti. Nekoliko trenutaka kasnije Viktor Einarsson je zaradio drugi žuti karton, Breidablik ostaje s igračem manje na terenu.

Nastavila se ofanziva prvaka BiH, da bi kapiten Nemanja Bilbija sjajno glavom pogodio za 4:0 nakon centaršuta Malekinušića.

Upravo je Matija Malekinušić bio strijelac petog gola za Zrinjski, ponovo je jedan “odbijanac” pokupio i pogodio.

S rezultatom 5:0 ekipe su otišle na odmor – prenosi SCSport.ba.

Zrinjski postiže prvi pogodak u drugom poluvremenu, a strijelac je Ivančić! Ponovo je pao nakon jedne gužve u šesnaestercu. Ivančić je na kraju došao do lopte, odlično se snašao i pogodio u nebranjeni dio mreže za 6:0.

Breidablik onda smanjuje na 6:1, a strijelac je Ludviksson!

Prvo je Zrinjski imao veliku priliku, ali je došlo do nesporazuma – javlja Klix. Islanđani odmah prave kontranapad, a na kraju je Ludviksson lobovao golmana i postigao počasni gol za Breidablik.

Breidablik stiže i do drugog gola, a strijelac je Eyjolfsson! Ponovo su Islanđani odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Eyjolfsson odlično šutirao i golman nije imao šansi. Rezultat 6:2 u 74. minuti.

Na kraju je Zrinjski sasvim zasluženo slavio i na pragu je historijskog dostignuća.

Plasman u playoff Evropske lige značio bi da će Zrinjski čak i u slučaju eventualnog ispadanja od LASK-a u toj fazi igrati najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Ukoliko pak prođu austrijski tim, Mostarci će, jasno, igrati grupnu fazu Evropske lige.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.