Sjajni Zrinjski sa 6-2 vodi u pretkolu Evropske lige, pogledajte gol i kako je Malekinušić udvostručio vodstvo protiv Breidablika!

Nogometaši Zrinjskog i Breidablika večeras u Mostaru igraju prvu utakmicu trećeg pretkola Evropske lige. Ukoliko bh. prvak prođe islandski Breidablik, posljednja prepreka Plemićima prije grupne faze Evropske lige bit će austrijski LASK.

Zrinjski je poveo 1:0 već u drugoj minuti, a strijelac je Kiš! Biblija je pokrenuo odličnu akciju i odlično uposlio Ćužea na desnoj strani.

Sjajni krilni napadač je probio do šesnaesterca i onda uposlio Kiša koji puca iz prve neobranjivo u donji desni ugao za eksploziju u Mostaru.

Velika prilika za Zrinjski u 18 minuti. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju, Ćuže se dobro snašao i uputio lukav udarac ka golu Islanđana, ali je šut ipak bio dosta blag pa nije bilo problema za golmana – prenosi Klix.

Zrinjski je u 22. minuti udvostručio vodstvo, a strijelac je Malekinušić!

30’ – GOOOOOOL! Zrinjski sada vodi 3:0, a ponovo je strijelac Kiš! Ponovo gosti prave nevjerovatnu grešku u odbrani. Bilbija je na kraju uposlio Kiša, koji gotovo na sličan način kao i prvi put matira golmana za velikih 3:0.

33’ – GOOOOOL! Zrinjski postiže i četvrti pogodak, a strijelac je Bilbija! Malekinušić je probio po lijevoj strani, a onda je uslijedio odličan centaršut i poklon koji Bilbija ne promašuje.

Zrinjski zabija i peti gol u 40. minuti, ovaj put strijelac je Malekinušić! Nevjerovatna partija Zrinjskog. Kiš je ovaj put sjajno šutirao iz daljine, golman Breidablika je dosta loše intervenisao. Malekinušić je sjajno pratio cijelu situaciju i pogodio za velikih 5:0.

56’ – GOOOOOL! Zrinjski postiže prvi pogodak u drugom poluvremenu, a strijelac je Ivančić! Ponovo je pao nakon jedne gužve u šesnaestercu. Ivančić je na kraju došao do lopte, odlično se snašao i pogodio u nebranjeni dio mreže za 6:0.

65’ – GOOOOOL! Breidablik smanjuje na 6:1, a strijelac je Ludviksson! Prvo je Zrinjski imao veliku priliku, ali je došlo do nesporazuma. Islanđani odmah prave kontranapad, a na kraju je Ludviksson lobovao golmana i postigao počasni gol za Breidablik.

74’ – GOOOOOL! Breidablik stiže i do drugog gola, a strijelac je Eyjolfsson! Ponovo su Islanđani odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Eyjolfsson odlično šutirao i golman nije imao šansi. Sada je rezultat 6:2.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić odlučio se za formaciju 4-3-3. Na golu je Marić, a u posljednjoj liniji Tičinović, Barišić, Jakovljević i Ćorluka.

U sredini terena igraju će Čanađija, Kiš i Ivančić, dok će u ofanzivi biti Ćuže, Bilbija i Malekinušić.

I trener gostiju Thorvaldsson se odlučio za formaciju 4-3-3.

Od prve minute igraju: Einarsson, Yeoman, Margeirsson, Muminović, Gunnlaugsson, Eyjolfsson, Sigurjonsson, Ludviksson, Einarsson, Steindorsson i Svanthorsson.

Ukoliko bh. prvak prođe islandski Breidablik, posljednja prepreka Plemićima prije grupne faze Evropske lige bit će austrijski LASK.

U slučaju poraza, Zrinjski će takmičenje nastaviti u play-offu Konferencijske lige. U tom slučaju protivnik Mostarcima bit će bolji iz susreta predstavnika Sjeverne Makedonije FK Struga i predstavnika Luksemburga Swift Hespera.

Pogledajte drugi gol Zrinjskog.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.