Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2) iz Srbije: ‘Tražili 50.000 maraka’

Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je iz Federalne uprave policije. Kako je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritorij Hadžića.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović.

Kako smo saznali, sumnja se da su ove osobe putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić.

Zbog nestanka male Danke prvi put se u Srbiji u utorak uvečer, 26. marta, oglasio Amber alert sistem “Pronađi me”.

Policija je u četvrtak, 27. marta, obustavila pretragu terena u Banjskom polju i Brestovačkoj banji.

To se dogodilo s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju u petak, 28. marta, u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče u policijskoj stanici u Boru.

Ispred mjesta gdje je djevojčica Danka Ilić (2) nestala prije 47 sati u Banjskom polju kod Bora stigao je bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja.

Traži se bilo kakav materijalni trag

Kako Blic saznaje, traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku djevojčice i otkrio sve okolnosti njenog nestanka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.