Ovo su muškaci uhapšeni kod Sarajeva zbog sumnje na povezanost s nestankom Danke (2) iz Srbije

Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije. Beogradski Interpool je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznijele tvrdnje da znaju gdje je nestala djevojčica te tražili 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o djevojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su od nas reakciju.

Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju prilikom čega su istražitelji Odsjeka za cyber kriminal uspješno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese.

Svi su uhapšeni, a pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da djevojčica nije kod njih.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad T. B. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.) te se provjeravaju njihove tvrdnje da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice.

Danka Ilić (2) je nestala prije tri dana, u utorak popodne, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i da nje više nije bilo nakon što se vratila.

Policija je odmah pretražila 10 kilometara oko mjesta nestanka, ali je nisu uspjeli pronaći.

Vatrogasci su se večeras vratili na mjesto njenog nestanka, čiste teren i kuću ispred koje se djevojčica navodno igrala u trenutku nestanka.

Ispred mjesta gdje je djevojčica Danka Ilić (2) nestala prije 47 sati u Banjskom polju kod Bora stigao je bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja.

Traži se bilo kakav materijalni trag

Kako se saznaje, traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku djevojčice i otkrio sve okolnosti njenog nestanka.

Pogledajte fotografije koje je objavio Klix.ba.

Foto: Klix

Foto: Klix

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.