Konstrakta poslije finala i osvojenog petog mjesta: “Jako dobro smo prošli s obzirom na to da je pjesma eksperiment”

Nakon proglašenja pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga oglasila se srbijanska predstavnica Konstrakta te je za tamošnje medije otkrila da je nakon dodjele bodova stručnog žirija mislila da pjesma neće dobro proći, ali da je peto mjesto odlično s obzirom na to da je pjesma eksperiment.

Srbija je tokom sinoćnjeg finala nastupila pod rednim brojem 24., a nakon sabiranja bodova žirija i glasova publike, završili su na petom mjestu.

“Bilo je uzbudljivo, to sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje. Međutim, izgleda da nas je publika prepoznala, tu smo negdje na drugom ili trećem mjestu što mi je i draže”, kazala je Konstrakta za Blic.

Dodala je i kako je mislila da su dobili “fino mjesto”, ali i “dobru pažnju”.

Istaknula je kako je od susjednih država dobila značajnu podršku što se vidjelo i prema dodijeljenim bodovima.

Kako je “In corpore sano” bila druga po broju glasova publike kazala je da to govori “koliko je pjesma prepoznata svuda”.

Također, ranije se uključila uživo u dnevnik RTS-a te je tom prilikom poručila da “s obzirom na to da je pjesma eksperiment i malo rizična za Euroviziju”, misli da su odlično prošli.

“Vrlo pristojno mjesto za Srbiju”, rekla je na početku javljanja.

Na pitanje: “Šta ćemo sad?”, odgovorila je da ne zna, ali je zatražila od publike da pusti nju i njene saradnike da se vesele zbog osvojenog petog mjesta.

“Ne znam, čekajte mało da se veselimo, pa ćemo vidjeti dalje. Dolje je bila super atmosfera, dobili smo potom i nagradu za umjetnički nastup, i to zvaničnu eurovizijsku, tako da mislim da smo uradili dobar posao ovdje”, zaključila je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.