Pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga nedvosmisleno poručili: Naša pjesma nije pobijedila samo zbog političke situacije

Nakon završetka finalne emisije ovogodišnjeg Eurosonga održana je press konferencija na kojoj su se obratili pobjednici – članovi ukrajinske grupe Kalush Orchestra te poručili da politika nije jedini razlog njihove pobjede.

Ukrajinski predstavnici osvojili su ukupno 631 bod, a od publike su dobili ogromnih 439 bodova. Kladionice su im od samog početka predviđale visoku poziciju, što se na kraju i ostvarilo.

Na press konferenciji koja je održana nakon finala, novinari su ih upitali da li smatraju da su pobijedili zahvaljujući trenutnoj političkoj situaciju u kojoj se njihova zemlja nalazi.

“Naša pjesma je bila jako slušana i prije nego je Rusija napala Ukrajinu. Svakako, pobjeda je vrlo značajna za Ukrajinu ove godine zbog svega što nam se dešava”, poručili su.

Dodali su i da još uvijek nisu dobili poziv od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji se oglasio na društvenim mrežama poručivši da će ugostiti Eurosong u obnovljenom Mariupolju.

Sličnu poruku imali su i članovi grupe: “On je zauzet. Ali, bit ćemo sretni da sljedeće godine ugostimo Evropu u novoj, sretnoj Ukrajini”, rekli su oni.

Kalush Orchestra je nazvana po ukrajinskom gradu, a pobjednička pjesma “Stefania” je posvećena majci pjevača grupe, ali i svim drugim majkama te govori o njihovim izazovima u današnjem svijetu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.