Ličnost dana je bh. košarkaš Jusuf Nurkić, svojim je humanim gestom pred ramazan oduševio javnost

Naš NBA košarkaš Jusuf Nurkić je povodom nastupajućeg mjeseca ramazana donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi, objavila je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo dešavanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje.

Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima – saopćeno je iz Pomozi.ba.

Pomozi.ba organizacija i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva. Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere, saop

Akciju možete podržati i donacijom ramazanskih paketa sa prehrambenim namirnicama koji koštaju od 80 do 100 KM u zavisnosti od broja članova porodice, a iftar za jednu osobu iznosi 8 KM.

Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijelimo svim građanima u potrebi, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo, etničku i drugu pripadnost.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.