Milan Dunović u emotivnom obraćanju javnosti: “Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine…”

Milan Dunović, donedavni potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine oglasio se na Facebooku nakon kulminacije formiranja vlasti u ovom bh. entitetu. Uputio je emotivnu poruku.

Prenosimo je u nastavku u cijelosti.

“Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Kao što znate, danas je izabrano novo rukovodstvo Federacije BiH, te samim tim moj mandat prestaje.

Prethodnih osam godina obavljao sam funkciju potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i zajedno sa svojim saradnicima sam se trudio rješavati probleme građana.

Najvećim dijelom to smo radili kroz mogućnost provjere ustavnosti zakonskih odredbi, te na taj način štitili Ustav, prava radnika, penzionera i svih drugih građana Bosne i Hercegovine, kojima su zakonskom regulativom bila ugrožena njihova prava.

Nisam dopustio da radnici u firmama u stečaju ostanu bez plata, nisam dopustio da građani plaćaju ogromne naknade za notarske obrade ugovora, nisam dozvolio da penzioneri koji ponovo počnu raditi ostanu bez, dugogodišnjim radom stečenih, penzija,

nisam dozvolio da radnici imaju nejednake uslove rada, nisam dozvolio da radnici imaju pravo na 60 puta manje zatezne kamate prilikom naplate radničkih potraživanja u odnosu na sve ostale.

Jednostavno, nisam dozvolio da se krši Ustav, a upravo to je jedna od odlika građanskog društva kakvom težimo i za kakvo se borimo.

Uvjeren sam da ste pratili svaki moj politički potez i da imate svoj sud o tome da li sam radio ispravno i da li je moglo bolje.

Trudio sam se da ostanem vjeran idejama socijalne pravde i jednakosti pred zakonom za sve građane BiH.

Etnička, regionalna ili stranačka pripadnost nije bila odrednica prilikom mog političkog djelovanja, jer smatram da bez obzira na gore nabrojano, svi građani moraju biti u istoj poziciji i svim građanima se mora obezbijediti da se njihova prava ne narušavaju.

Istim odrednicama ću se voditi i na svom novom radnom mjestu, a svima vama i dalje ostajem na raspolaganju.

U narednom periodu ću se, kao zastupnik, profesionalizirati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a ujedno ću obavljati funkciju Predsjedavajućeg Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu BiH”, napisao je Dunović na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.