NBA liga ekspresno i rigorozno kaznila Nurkića nakon što je navijaču bacio mobitel

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić kažnjen je s 40.000 dolara zbog sukoba s navijačem i bacanja njegovog mobilnog telefona na tribine nakon što je Portland u nedjelju izgubio od Indiane (129:98), saopštila je danas NBA liga.

Nurkić nije igrao tu utakmicu zbog povrede, a na snimku koji se pojavio vidi se kako je prišao navijaču koji je nosio dres Pacersa.

Uslijedio je kraći razgovor, a onda je Nurkić zgrabio telefon navijača i bacio ga nekoliko redova unazad. Navijač je nastavio dobacivati Nurkiću prije nego što ih je osiguranje razdvojilo.

Nurkić je trenutno van parketa zbog plantarnog fasciitisa lijevog stopala, što je klub objavio 23. februara. Tada su istakli da se očekuje da će propustiti najmanje četiri sedmice prije novog pregleda.

Nurkić u prosjeku postiže 15 poena, ima 11,1 skok i 2,8 asistencije s 53,5 posto šuta iz igre u 56 odigranih utakmica ove sezone.

Njegovi Trail Blazersi trenutno zauzimaju 12. mjesto na Zapadnoj konferenciji NBA lige s omjerom 27-44.

Inače, ova NBA ekipa je jučer objavila da će prva zvijezda Damian Lillard propustiti ostatak sezone uprkos tome što je dobro napredovao kroz fazu rekondicioniranja svoje rehabilitacije nakon što je imao operaciju 13. januara zbog povrede abdomena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.