Nezapamćen, historijski uspjeh Bosne i Hercegovine u skijanju: Sjajna Elmedina Muzaferija ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja u historiji Svjetskog kupa

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je zauzela 18. mjesto u superveleslalomu u Sankt Moritzu u okviru Svjetskog kupa.

Naša najbolja skijašica je utrku završila s vremenom 59.41, što je za 1,6 sekundi sporije od Italijanke Federice Brignone koja je danas ostvarila trijumf.

Ovo je za našu skijašicu najbolji rezultat u karijeri i nema sumnje da će samo biti podsticaj za još bolji rad i bolje rezultate u budućnosti.

Što se tiče same utrke, Brignone je danas došla do prve pobjede u sezoni i to s vremenom 57.81, dok je na drugom mjestu završila, također Italijanka, Elena Curtoni koja je za sunarodnicom zakasnila 11 stotinki.

Mjesto na podijumu također je osvojila i Amerikanka Mikaela Shiffrin, a treba reći da je današnju utrku obilježio nešto teži pad švicarske skijašice Lare Gut-Behrami, a ona je pri velikoj brzini izletjela sa staze i zabila se u zaštitnu ogradu.

Naša najbolja skijašica je u februaru ove godine ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja kada je u u alpskoj kombinaciji u Cortini d'Ampezzo osvojila 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu i na taj način se zlatnim slovima upisala u historiju bh. skijanja – javlja Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.