Niko kao Bosanci i Hercegovci, veoma ohrabrujuće vijesti iz Njemačke uoči klučnog meča Eurobasketa: Ni kiša ih nije omela, tri sata prije meča stižu ispred dvorane

Navijači košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine polako pristižu ispred Lanxess Arene u Kelnu uoči utakmice 2. kola grupne faze Eurobasketa koju naša selekcija od 14:30 sati igra protiv domaće Njemačke.

Naši košarkaši su u prvom kolu pobijedili Mađarsku i jasno je da se zbog toga dodatno podgrijala atmosfera pred meč protiv Njemačke.

Među svim navijačima se može osjetiti velika euforija i uzbuđenje zbog prilike da pobjedom već u drugom kolu dođemo nadomak prolaska u nokaut fazu.

Kao što je to bio slučaj i protiv Mađarske, navijači BiH iz čitave Evrope stigli su u Keln kako bi našim igračima pružili podršku.

S tim da treba reći da će ih u ovom meču biti znatno više nego u prvom kolu jer su mnogi od njih stigli u ovaj njemački grad tokom vikenda i iskoristit će svoje slobodno vrijeme kako bi bili vjetar u leđa našim košarkašima.

Treba reći i to da ni kiša koja pada u Kelnu nije spriječila navijače da se počnu okupljati ispred dvorane gotovo tri sata prije početka meča, dok Nijemaca još uvijek nema i oni će vjerovatno u dvoranu doći pred sami početak utakmice.

Podsjećamo, Njemačka je u prvom kolu također ostvarila pobjedu i to protiv Francuske, što znači da je današnji meč izuzetno važan za obje selekcije kojima bi pobjeda otvorila vrata drugog kruga.

Izuzev duela BiH protiv Njemačke, danas je na Eurobasketu vrlo bogat program i sve reprezentacije igraju svoje mečeve drugog kola.

U našoj grupi B derbi igraju Litvanija i Francuska (17:45), dok je Slovenija veliki favorit protiv Mađarske. Taj susret se igra s početkom u 20:30.

Na teren će i selekcije iz regiona. Crna Gora igra protiv Belgije (13:30), Hrvatska protiv Velike Britanije (14:15), a Srbija protiv Češke (17:30) – javio je Klix.

Pred nama je sportskim sadržajima vrlo bogat vikend, a posebno se izdvajaju današnji događaji među kojima su i neki od najvećih derbija u Evropi.

U Premiershipu program otvara derbi grada Liverpoola koji je zakazan za 13:30. Everton, koji je u teškoj situaciji i čini se da ga čeka velika borba za opstanak u društvu najboljih, dočekuje Liverpool koji podiže formu posljednjih dana.

Od utakmica koje se izdvajaju u Engleskoj imat ćemo još jedan manji gradski derbi između Chelseaja i West Hama (16:00), ali i utakmice Tottenhama i Fulhama te Aston Ville i Manchester Cityja (18:30).

Iako se igraju samo tri utakmice danas, Serija A donosi sjajan program. U 15 sati sastaju se Fiorentina i Juventus, a onda slijedi Derby dalla Madonnina.

Veliki gradski derbi na San Siru od 18 sati igraju Milan i Inter, dva posljednja prvaka Italije. Očekuje se drama na sve strane kao i nastup Edina Džeke od prve minute. S druge strane, bh. reprezentativac Rade Krunić nije u konkurenciji zbog povrede.

Program Serije A zatvaraju Lazio i Napoli, snažne ekipe koje s velikim ambicijama nastupaju ove sezone i nadaju se plasmanu među najbolje četiri ekipe Italije.

Spektakl donosi i španska Primera. Od 21 sat na rasporedu je veliki derbi Seville i Barcelone, a prije toga Real će biti domaćin Betisu, dok dramu možemo očekivati i u okršaju Real Sociedada i Atletico Madrida.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.