Novak Đoković samo tri dana nakon osvajanja Wimbledona doputovao u Bosnu i Hercegovinu

Srbijanski teniser Novak Đoković sletio je u Sarajevo jutros oko 8 sati, te se odmah zaputio u Visoko gdje će danas otvoriti teniski kamp u Arheološkom parku “Ravne 2”.

Popularni Nole sada je već redovan gost Sarajeva, a njemu je ovo peti dolazak dolazak u glavni grad BiH. Prvi put je bio u Sarajevu u junu 2020. godine godine s roditeljima, nekoliko dana nakon što je prebolio koronavirus, a drugi put došao je u oktobru iste godine sa suprugom i to nakon poraza u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala – prenosi Klix.

Treći put je Đoković u Sarajevo došao na početku maja 2021. godine, u septembru iste godine je četvrti put bio gost Sarajeva i Visokog, dok mu je današnji dolazak peti u posljednje dvije godine.

Đoković je ranije govorio da se u Arheološkom parku Ravne 2 osjeća preporođeno te da dolazak u Visoko koristi da napuni energiju za naredne sportske izazove, a sada će se ta saradnja dodatno razviti.

S obzirom na to da je u nedjelju osvojio sedmi Wimbledon u karijeri, odnosno 21. Grand Slam ukupno, nema sumnje da će teniser iz Srbije biti izuzetno raspoložen tokom boravka u našoj državi.

Radovi na teniskim terenima sa tvrdom podlogom i šljakom završeni su u utorak, kako je rečeno iz Arheološkog parka Ravne 2, a već danas u 10 sati je počeo cjelodnevni program otvorenja regionalnog tenis centra za pripreme najvećih tenisera regiona.

Radi se o dva tenis terena sa tribinama pored terena, u prirodi te VIP tribinama, a popratni sadržaji su restoran i moderno opremljene svlačionice.

Centralni događaj počinje u 16 sati kada će Đoković igrati protiv Ivana Dodiga, te Aljaž Bedene protiv Aldina Šetkića, a nakon singl mečeva planirana je igra parova Bedene/Dodig – Đoković/Šetkić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.