in ,

Oglasila se jedna od najpoznatijih Bosanki u Americi povodom smrti generala Divjaka: “Upoznala sam ga u Beču dok se borio za pravdu i slobodu”

Ona je objavila na društvenim mrežama tekst pod nazivom “Došla sam da vas sutra vratim u Sarajevo”

Jedna od najpoznatijih Bosanki u svijetu, biznismenka i humanitarka, Sanela Jenkins, oglasila se povodom smrti generala Jovana Divjaka.

Ona je objavila na društvenim mrežama tekst pod nazivom “Došla sam da vas sutra vratim u Sarajevo”.

“S tugom sam primila vijest da je preminuo veliki čovjek i borac za Bosnu i Hercegovinu ČIKA JOVO. Upoznala sam ga u Beču dok se borio za pravdu i slobodu kako bi se vratio u svoju Bosnu. Sretna sam što sam dala svoj doprinos u toj borbi. Moji prijatelji i ja spremili smo se jedno popodne i otišli u Beč po čika Jovu… U Beču smo se sreli sa tadašnjim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Austriji Harisom Hrlom, vrhunskim diplomatom koji je punih pet mjeseci bio uz ČIKA JOVU i ispratio ga na aerodrom kad je krenuo za Sarajevo. U momentu kad se avion odvojio od piste tek je povjerovao da ide kući…. Prije toga proveli smo nekoliko nezaboravnih dana u glavnom gradu Austrije.

Dok je sa nevjericom čekao konačnu presudu, obećala sam mu da ga vodim u Sarajevu i da ćemo plesati u Ferhadiji…. Naredne godine pili smo kafu u našem voljenom gradu. Počivajte u miru čika Jovo – napisala je Jenkins.

General Atif Dudaković o Jovanu Divjaku: “Na vrijeme je prepoznao opasnosti koje su se nadvile nad nama!”

Zemljotres u Bosni i Hercegovini!