Oglasili su se iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo, evo šta poručuju: “Sebija Izetbegović je naš ugledni član”

“Prof. dr. Sebija Izetbegović je naš ugledni član, te pred organima Komore nije pokrenut nikakav postupak jer za to nema razloga”, odgovorili su iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo na upit N1 da li će određene procedure pokrenuti nakon informacije o poništavanju magisterija Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“S obzirom na to da će pomenuti slučaj kako je najavljeno biti predmet sudskog postupka, apelujemo na sve učesnike u ovom postupku da se suzdrže od senzacionalističkog pristupa i nepotrebnog arbitriranja.

Do konačne odluke suda, prof. dr. Sebija Izetbegović ima punu podršku Ljekarske komore Kantona Sarajevo u dokazivanju nezakonitosti odluka koje je donio Senat Univerziteta u Sarajevu, a koja je u suprotnosti sa odlukama Medicinskog fakulteta u Sarajevu”, ističe u odgovoru predsjednik Ljekarske komore KS doktor Raho Spahović.

Prema aktima, ističu iz Komore, u dva slučaja se može oduzeti licenca:

Ukoliko ljekar obavlja dopunski rad protivno važećim zakonskim propisima,

Ukoliko postoji odluka suda o zabrani obavljanja ljekarske profesije.

Podsjetimo,

Sebiji Izetbegović poništeno je jučer akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka.

Senat Univerziteta u Sarajevo jučer je održao vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana diploma generalne direktorice KCUS-a i profesorice Medicinskog fakulteta u Sarajevu Sebije Izetbegović.

Senat Univerziteta je ovu odluku donio nakon što je formirana komisija koja je utvrdila sve činjenice, a koja je formirana nakon što prethodna komisija Medicinskog fakulteta nije završila svoj posao.

Sebija Izetbegović je nakon te sjednice poručila da će svoj indeks predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo ponavljajući da su u njemu evidentirani svi položeni predmeti, ocjene i datumi polaganja kao i potpisi profesora za svaki položeni ispit.

VEZANI TEKST: Oglasio se Bakir Izetbegović nakon što je Sebiji oduzeto akademsko zvanje magistra: “Među Bošnjake se unosi razdor, u posljednje vrijeme fokus je stavljen na moju suprugu”

Danas se na Facebooku dužim saopćenjem oglasio i Bakir Izetbegović, lider SDA koji je govorio o diplomi svoje supruge Sebije Izetbegović navodeći, između ostalog, da je trenutno na udaru koji je politički motivisan te da se nastoji manipulacijama potcjenjicati inteligencija javnosti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.