Oglasio se Fahrudin Radončić: “Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana i pokazala način na koji treba da se odnose prema genocidu počinjenim nad Bošnjacima”

Još uvijek aktuelni predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore.

“Savez za bolju budućnost BiH i ja s dubokim poštovanjem pozdravljamo odluku Skupštine Crne Gore, koja je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom se osuđuje i zabranjuje javno negiranje genocida.

Ovo je velika odluka Skupštine Crne Gore koju su podržali poslanici i pozicije i opozicije, na tome im čestitamo”, ističe Radončić.

Lider SBB-a smatra da je na ovaj način upućena poruka svima kako trebaju tretirati genocid i negiranje svirepih zločina.

“To dokazuje da je Crna Gora država koja zna vrednovati civilizacijske vrijednosti i da se usvajanjem današnje rezolucije stavila na pravu stranu historije.

Zvaničnom rezolucijom u Skupštini, osudom genocida u Srebrenici i zabranom javnog negiranja Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana i pokazala način na koji treba da se odnose prema genocidu počinjenim nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da će rezolucija crnogorske skupštine potaknuti sve one u BiH koji se trenutno protive zabrani javnog negiranja genocida da promijene dosadašnji dekadentni stav, kako bi Parlamentarna skupština BiH konačno mogla donijeti zakon o zabrani negiranja genocida u našoj zemlji”, zaklučio je Radončić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.