Oštra poruka Sebije Izetbegović prema Vladi Kantona Sarajevo

“Vlada KS treba hitno ispraviti grubu grešku počinjenu prema uposlenicima Hitne medicinske pomoći KS”, napisala je na svom Facebook statusu generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

Kako navodi, svi zaposlenici HMP moraju dobiti zasluženu stimulaciju u borbi protiv COVID-19 pandemije.

“Oni su se borili od prvoga dana i nesebično izložili svoje živote opasnosti da bi spasili zaražene sugrađane. Neki od njih izgubili bitku sa ovom opakom zarazom. HMP su naši cijenjeni saradnici. KCUS stoji uz sve uposlenike HMP”, zaključila je Izetbegović.

Vrijedi napomenuti i to da je Vlada Kantona Sarajevo danas donijela zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, JU Opća bolnica ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” i JU Dom zdravlja KS, u periodu od 01.01. do 31.03.2021. godine.

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije virusa COVID-19 bili angažovani u COVID odjeljenjima.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO-a, a milion KM kroz budžetske preraspodjele, sa pozicija svih kantonalnih ministarstva, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

https://www.facebook.com/ProfDrSebijaIzetbegovic/posts/773748306661329

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.