Počinje Evropskog prvenstvo, košarkaška reprezentacija BiH će imati veliku podršku protiv Mađarske: Sjajna atmosfera ispred dvorane u Kelnu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u 14:30 sati igrati prvi meč Eurobasketa protiv Mađarske.

Naše košarkaše očekuje velika podrška u današnjem susretu, a atmosfera ispred Lanxess Arene koja se nalazi u Kelnu je sjajna.

Stotine navijača sa svih strana svijeta su došli danas bodriti naše košarkaške reprezentativce u veoma važnom duelu protiv Mađara.

Prema nekim procjenama očekuje se više od 2.000 naših navijača u Lanxess Areni, a nekoliko sati prije početka susreta stotine navijača sa zastavama i šalovima su već okupirali prostor ispred dvorane – javlja Klix.

Sastav Mađarske: Mikael Hopkins, Rosco Allen, Akos Keller, Adam Hanga, David Vojvoda, Szilard Benke, Adam Somogyi, Gyorgy Goloman, Csaba Ferencz, Zoltan Perl, Janos Eilingsfeld i Benedek Varadi. Selektor našeg protivnika je Crnogorac Stojan Ivković.

Za našu reprezentaciju igraju: Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, John Roberson, Aleksandar Lazić, Amar Gegić, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Edin Atić, Ajdin Penava i Sani Čampara. Selektor je Adis Bećiragić.

Košarkaši BiH mečeve grupne faze igrat će u Kelnu, a svrstani su u “grupu smrti” sa još pet reprezentacija od kojih najmanje tri konkurišu za najviši plasman.

U prvom kolu izabranici selektora Adisa Bećiragića igraju protiv Mađarske, na papiru najlakšeg protivnika u grupnoj fazi, s obzirom na to da im slijede mečevi protiv Francuske, Litvanije, evropskog prvaka Slovenije te domaćina Njemačke.

Utakmica BiH – Mađarska igra se danas od 14.30 sati, a možete je pratiti u direktnom prijenosu na Sport Klubu.

Sretno Zmajevi!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.