Pogledajte sve poene Jusufa Nurkića i spektakularno “monstruozno” zakucavanje protiv Francuza

Košarkaška vijest dana svakako je i danas senzacionalna pobjeda BiH protiv Francuske 96:90 nakon dva produžetka u dvorani Mirza Delibašić.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se sinoćnom pobjedom nad Francuskom vratila u igru za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Adisa Bećiragića su sinoć u Skenderiji pobijedili Francusku nakon dva produžetka rezultatom 96:90 i vratili šanse da se iduće godine takmiče na smotri najboljih svjetskih selekcija u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Naša selekcija četiri kola prije kraja ima skor od četiri pobjede i četiri poraza, dok trećeplasirana Crna Gora ima pet pobjeda i tri poraza.

S obzirom na to da su vodeća Litvanija (7-1) i drugoplasirana Francuska (6-2) već jednom nogom zakoračile na Mundobasket, jasno je da će naša selekcija voditi bitku s Crnom Gorom, Mađarskom (4-4) i Češkom (3-5) za treće mjesto, ujedno i posljednje koje vodi na Svjetsko prvenstvo.

Centar Zmajeva Jusuf Nurkić odigrao je jednu od najboljih utakmica u nacionalnom dresu i postigao 21 poena, uhvatio 9 skokova i podijelio 4 asistencije za nešto više od 31 minute provedene na parketu – prenosi N1.

Zbog pet ličnih grešaka Bosnian Beast nije mogao pomoći svojim saigračima u drugom produžetku, ali ih je snažno bodrio sa klupe i motivisao.

FIBA je objavila na zvaničnom sajtu sve poene bh. košarkaša u sinoćnjem okršaju sa Francuzima.

Nurkić je definitivno dobio bitku protiv NBA kolege Rudyja Goberta člana Minnesote Timberwolves.

Pogledajte i spektakularno zakucavanje Nurkića, Poirier nije imao šanse.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.