Policajac u penziji Dragan Mioković o Memiću: “Ako se ispostavi da je fingirano, to je zločin bez presedana”

Posljednje Vijesti

Predsjednik Saveza udruženja policije ’91-’95. Kantona Sarajevo Dragan Mioković, policajac u penziji, komentarisao je i nerazjašnjenu smrt mladića Dženana Memića te istakao kako ne želi biti politički korektan kada se priča o djeco-ubicama.

Na pitanje voditeljice N1 kako se zove vlast koja neće da kaže ko je ubio jedno dijete, Mioković je rekao kako je siguran da su u navedenoj istrazi učinjeni stravični propusti.

“Značajan dio svoje policijske karijere proveo sam na istragama krivičnih djela ubistava i silovanja i za mene je procesuiranje, istraživanje krivičnih djela nasilne smrti, o čemu god da se radi, nešto što mi je profesionalno blisko.

Ja sam potpuno siguran da su u navedenoj istrazi učinjeni stravični propusti. Ako se ispostavi da je neko iz policijskog ili tužilačkog aparata uspio pet godina da fingira ubistvo zadesom, odnosno saobraćajnom nezgodom, to je zločin bez presedana“, potcrtao je Mioković.

Dodao je i da ne ne izbjegava direktan odgovor, te dodaje kako je predugo radio te poslove da bi na osnovu šturih informacija mogao davati ocjenu je li to namjerno nenamjerno.

Podsjetimo, jutros su se na više lokacija vršili pretresi po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u vezi slučaja Dženana Memića. Jedna od lokacija pretresa je i zgrada Bosmala, koja je okončana.

“Policija KS, postupajući po nalogu Tužilaštava BiH, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH sprovodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo vezano za predmet objekata dvije osobe”, potvrdio je jutros za N1 portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Također, u Sarajevu su se 11. septembra održali dvadeseti po redu protesti porodice stradalog Dženana Memića, mladića čija smrt nije razjašnjena ni nakon pet godina. Na proteste su stigli građani iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Leave your vote