Potvrdio advokat Ifet Feraget: Nova hapšenja u slučaju “Dženan Memić”, privode se policajci

Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu za ubistvo Dženana Memića uslijedila su privođenja policajaca koji se dovode u vezu sa ovim predmetom, potvrdio je za N1 Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Memić.

Feraget kaže da je akcija u toku.

“Privode se policajci koji se dovode u vezu sa ovim slučajem u okviru istrage Tužilaštva BiH”, kazao je za N1 Feraget.

Također, Feraget dodaje da borba porodice Memić traje već sedam godina i da je konačno vrijeme da ovaj slučaj dobije epilog.

Podsjećamo, pod lupom istražnih organa Tužilaštva BiH nalazi se i Dalida Burzić, sutkinja Suda BiH nekadašnja glavna sarajevska kantonalna tužiteljica koja je rukovodila ovom institucijom u vrijeme stradanja Dženana Memića.

Sada je Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH zatražio njenu suspenziju dok se ne okonča istraga u ovom predmetu.

Tužilaštvo KS je u konačnici optužnicu za smrt Dženana Memića tretirao kao saobraćajnu nesreću što je pravosnažnom presudom odbačeno.

Potom je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za organizovani kriminal u ovom slučaju a na optuženičkoj klupi nalazi se i Alisa Mutap koja je tragične noći bila sa Dženanom i jedini svjedok događaja i koja od tada tvrdi da ima amneziju.

Oglasio i MUP-a Kantona Sarajevo. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine provode određene istražne aktivnosti koje uključuju i saslušanje određenog broja osoba u predmetu “Dženan Memić”.

U cilju zaštite interesa istrage, u ovom momentu, nismo u mogućnosti davati više informacija”, saopćili su iz MUP-a KS.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.