Sarajevski policajac Dragan Mioković: “Kada je koncert ilahija i kasida u Banjoj Luci? Pitam za Sanju Vlaisavljević”

Posljednje Vijesti

Sarajevski policajac Dragan Mioković oglasio se na Twitteru podsjetivši da se u srijedu 5. januara u Narodnom pozorištvu održava Božićni koncert kojeg organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Sarajeva.

“U srijedu 5.januara 2022., u Narodnom pozorištu u Sarajevu, održat će se Božićni koncert, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Sarajeva.

Kada je koncert ilahija i kasida u Banjaluci?

Pitam za gđu Vlaisavljević, rođenu Hasanbegović”, naveo je Mioković na Twitteru.

Vješto je prozvao Sanju Vlaisavljević, savjetnicu za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, koja je za RTRS rekla kako u “priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo”.

“Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, kazala je tada Vlaisavljević.

Podsjećamo, Bh. građane šokirao je prilog Branke Kusmuk “”Кakve poruke Sarajevo šalje protjerivanja novogodišnjih obilježja i ratnim simbolima?” u koje, između ostalog, politolog Sanja Vlaisavljević, inače savjetnica za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, je rekla za RTRS kako u “priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo”.

“Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, zaključila je Vlaisavljević.

Između ostalih, danas joj je odgovorio i Dragan Stevanović, ugledni sarajevski ljekar čiju objavu prenosimo u cijelosti.

“Sanja Vlaisavljević rođ.Bucalović

Pozivam Te u goste, provodaću Te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola.

Ako Ti nije dovoljno evo zovem Te za Novu godinu u svoj dom,u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imat ćeš na stolu što Ti duša poželi i čvarake i prave domaće slanine, sve kupljeno u sred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu. Bujrum”, poručio joj je tada Stevanović.

Leave your vote