Sarajevski policajac Dragan Mioković: “Kada je koncert ilahija i kasida u Banjoj Luci? Pitam za Sanju Vlaisavljević”

Sarajevski policajac Dragan Mioković oglasio se na Twitteru podsjetivši da se u srijedu 5. januara u Narodnom pozorištvu održava Božićni koncert kojeg organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Sarajeva.

“U srijedu 5.januara 2022., u Narodnom pozorištu u Sarajevu, održat će se Božićni koncert, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Sarajeva.

Kada je koncert ilahija i kasida u Banjaluci?

Pitam za gđu Vlaisavljević, rođenu Hasanbegović”, naveo je Mioković na Twitteru.

Vješto je prozvao Sanju Vlaisavljević, savjetnicu za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, koja je za RTRS rekla kako u “priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo”.

“Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, kazala je tada Vlaisavljević.

Podsjećamo, Bh. građane šokirao je prilog Branke Kusmuk “”Кakve poruke Sarajevo šalje protjerivanja novogodišnjih obilježja i ratnim simbolima?” u koje, između ostalog, politolog Sanja Vlaisavljević, inače savjetnica za obrazovanje, znanost, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, je rekla za RTRS kako u “priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo”.

“Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, zaključila je Vlaisavljević.

Između ostalih, danas joj je odgovorio i Dragan Stevanović, ugledni sarajevski ljekar čiju objavu prenosimo u cijelosti.

“Sanja Vlaisavljević rođ.Bucalović

Pozivam Te u goste, provodaću Te po više restorana u Sarajevu u kojima se do mile volje možeš najesti svinjetine i napiti alkohola.

Ako Ti nije dovoljno evo zovem Te za Novu godinu u svoj dom,u prisustvu mojih prijatelja Bošnjaka i Hrvata imat ćeš na stolu što Ti duša poželi i čvarake i prave domaće slanine, sve kupljeno u sred Sarajeva kojeg očito ne poznaješ u dušu. Bujrum”, poručio joj je tada Stevanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.