Sattler i Field poslali poruku Jasmili Žbanić: Nevjerovatan film čija važnost nadilazi svako priznanje

Bosanskohercegovački film “Quo Vadis, Aida?”, iako nije dobio Oscara, oduševio je publiku te pobrao brojne čestitke. Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler i ambasador Velike Britanije Matt Field uputili su čestitke rediteljici Jasmili Žbanić.

Ambasador Matt Field je na Twitteru prokomentirao dodjelu Oscara, uputivši važnu poruku Jasmili i filmskoj ekipi.

“Quo Vadis, Aida?’ je historijski nevjerovatan film čija važnost nadilazi svako priznanje. Bravo za Jasmilu Žbanić i za sve koji su učestvovali u izradi filma”, naveo je.

Na Twitteru se povodom dodjele Oscara oglasio i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

Iskrene čestitke Jasmili Žbanić i cjelokupnoj ekipi filma “Quo Vadis, Aida”. Iako niste osvojili ovu nagradu, vaš uspjeh je prepoznat širom svijeta i sigurno će se nastaviti. Bravo”, napisao je.

Film o genocidu u Srebrenici bh. rediteljice Jasmile Žbanić za nagradu Oscar utrkivao se u kategoriji najbolji strani film, a nagradu u ovoj kategoriji odnio je danski film “Another Round” reditelja Thomassa Vinterberga.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.