Sebija Izetbegović se oglasila na društvenim mrežama i objavila fotografiju o magisteriju, evo šta ima za reći…

Ne prestaje saga o diplomi generalne direktorice Kliničkg centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović koja se danas ponovo oglasila na tu temu.

Naime, ona je na Facebooku objavila dvije fotografije dokumenata – Rješenje Medicinskog fakulteta i Uvjerenje o položenim ispitima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Sebija Izetbegović je od Medicinskog fakulteta UNSA zatražila podatak o tome koliko studenata, a koji su upisani u matičnu knjigu magistranata, nije podiglo svoju diplomu magistra medicinskih nauka.

U priloženom dokumentu stoji da od 1.097 studenata postdiplomskog studija njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka.

Direktorica KCUS-a je uz to Rješenje objavila i Uvjerenje iz juna 1996. godine u kojem se navodi:

“Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz OSNOVI MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA – EKSPERIMENTALNA MEDICINA Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs”.

Uvjerenje je potpisao tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof.dr. Nedžad Mulabegović.

U Uvjerenju se ne navodi da je ispunjavajući te obaveze stekla zvanje magistra.

Također, Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma – prenosi N1.

Inače, njoj je prije nekoliko dana oduzeto zvanje magistra, a kao razlog je navedeno to što nisu uspjeli utvrditi validnost ispita položenih u Zagrebu.

Podsjetimo, prilikom poništenja akademskog zvanja Sebiji Izetbegović u obrazloženju Senata UNSA-e navedeno je da nije sporno samo to što njena diploma magistra nije dostavljena fakultetu već, kako je rektor UNSA Rifat Škrijelj tada pojasnio, da su ih sa Sveučilišta u Zagrebu obavijestili da ne mogu potvrditi vjerodostojnost indeksa ni samim time izdati uvjerenje o položenim ispitima zbog toga što ne postoji dokumentacija u dosjeu.

Pogledajte šta je Sebija Izetbegović objavila na Facebooku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.