Šefica bh. diplomatije Bisera Turković pozvala dijasporu da glasa: Nemojte dozvoliti da o vašoj djeci odlučuje neko drugi

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavila je video u kojem poziva bh. dijasporu da se registruje i glasa na općim izborima u oktobru ove godine.

“Oktobarski Opći izbori su ključni za budućnost BiH i njenih građana. Glasanje je vaše pravo i obaveza. Preuzmite svoju ulogu u izgradnji bolje budućnosti ove države, registrujte se i glasajte.

Nemojte dozvoliti da o vašoj djeci i generacijama koje dolaze odlučuje neko drugi. Ova država pripada i vama koji živite van njenih granica, kao i onima koji žive u BiH.

Uvjerena sam da će upravo vaš doprinos u očuvanju, odbrani i izgradnji BiH, biti garancija i zalog za bolja vremena.

Registrujte se već danas i osigurajte sebi pravo da birate najbolje. Za sebe, svoju porodicu i domovinu”, poručila je Turković.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je 4. maja ove godine. Izbori će se prema odlucu održati u nedjelju, 02. oktobra.

Podsjetimo,

Ambasada BiH u Švedskoj pruža konkretnu pomoć bh. građanima da se registruju za glasanje na Općim izborima u BiH 2022. godine.

U pozivu Ambasada BiH obavješatava bh. građane u Švedskoj i Finskoj da „aktivno vrši pripreme pred Opće izbore 2022. koji će se održati u Bosni i Hercegovini“.

– Kako bi se proces registracije, te glasanja sproveo na najbolji način, Ambasada će sarađivati sa svim relevantnim institucijama, savezima i udruženjima u Kraljevini Švedskoj i Republici Finskoj, kao i u Bosni i Hercegovini, kaže se u Pozivu koji je bh. građanima uputila ambasadorica Elvira Dilberović, iz Ambasade BiH u Stockholmu.

Lica koja budu zainteresovana za pomoć pri registraciji glasača van Bosne i Hercegovine, trebaju zakazati termin u Ambasadi putem sljedeće e-mail adrese: [email protected] ili telefona +46 08 440 05 40.

U apelu se naglašava da svi građani, koji žele pomoć u registraciji, trebaju sa sobom ponijeti:

– važeći bh. dokument (lična karta ili pasoš ili vozačka dozvola ili uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci) i

– dokaz o tačnoj adresi stanovanja u Kraljevini Švedskoj ili Republici Finskoj.

SRIJEDOM I PETKOM
Termini koji su predviđeni za pomoć pri registraciji glasača van Bosne i Hercegovine su:

srijeda: 10 do 14 sati i petak: 12:30 do 14:30 sati.

OBEZBIJEDITE LIČNA DOKUMENTA

– Ambasada BiH u Stockholmu stoji na raspolaganju za sve informacije koje su vam neophodne, no jednako je važno da vi kao građani svoju posjetu Bosni i Hercegovini iskoristite i za provjeru i/ili vađenje ovih dokumenata, sve u cilju da se možete registrovati za Opće izbore 2022. koji će se održati u Bosni i Hercegovini, kaže Elvira Dilberović, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Stockholmu.

Više informacija možete dobiti putem pošte (Birger Jarlsgatan 55 · 111 45 Stockholm / Postbox 7102 · 103 87 Stockholm), broja telefona: +46 8 4400540 (fax: +46 8 249830), e-mail adrese: [email protected] i putem zvanične web stranice.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.