Snimak je hit u Americi: Evo kako je Jusuf Nurkić odgovorio na pitanje da li je Durant daleko od najboljih dana

Centar Phoenix Sunsa Jusuf Nurkić je nakon utakmice protiv Denvera govorio i o prvoj zvijezdi sastava iz Arizone Kevinu Durantu. Nakon povrede Ahilove tetive, Durant se vratio na parket te je prosječno bilježio 26 poena po utakmici u sezoni čime je pokazao da su godine samo broj te da ne misli usporiti.

Sunsi su kompletirali veliku trojku sastavivši u istoj ekipi Devina Bookera (26), Kevina Duranta (35) te Bradleyja Beala (30), a mišljenje nekolicine je da je najstariji među njima daleko od najboljih dana.

Nakon povrede Ahilove tetive, Durant se vratio na parket te je prosječno bilježio 26 poena po utakmici u sezoni čime je pokazao da su godine samo broj te da ne misli usporiti.

Sa tim se složio i bosanskohercegovački centar kada su ga novinari upitali da li mu se čini da Durant polako usporava i da je daleko od najboljih dana.

“Sr*nje”, kazao je Nurkić i nasmijao sve prisutne te zatim nastavio svoje izlaganje:

“Ja to ne vidim tako, ono kako on igra nakon teške povrede je impresivno.

Da mu nije bio rođendan prije nekoliko dana, ne bih ni znao da ima 35 godina.

Izgleda mlađe nego ikada”, dodao je bh. centar.

Ugovor Duranta sa Sunsima traje još tri godine uključujući i aktuelnu sezonu što znači da će imati 37 godina kada mu istekne ugovor sa Phoenixom.

Trenutno je dobro, ali nema puno igrača koji su “čudo prirode” poput LeBrona Jamesa koji mogu igrati na vrhunskom nivou i u njegovim godinama.

Inače, Nurkić i Durant su odavno pokazali kako se međusobno poštuju što je vidljivo na snimcima koji su nastali na pauzama utakmica dok su igrali na suprotinim stranama.

Pogledajte snimak koji je hit u Americi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.