Španija i Njemačka odigrale derbi na Svjetskom prvesntvu u Kataru, ko na kraju može biti zadovoljniji ishodom meča?

Fudbaleri Španije i Njemačke remizirali su u derbiju grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a konačan rezultat susreta grupe E, koji je odigran u Al Khoru, glasio je 1:1.

Španija je odlično otvorila utakmicu i već u sedmoj minuti imali su veliku šansu da dođu u vodstvo – javlja Klix.ba.

Olmo je ušao s lijeve strane i uzdrmao prečku, ali vrijedi reći i to da je svoj gol spasio i Neuer koji je odbranio loptu i odbio je u okvir gola.

Njemačka je prvu šansu imala u 25. minuti kada je Gnabry šutirao pored gola, a u 34. minuti vidjeli smo veliki promašaj Torresa koji je iz neposredne blizine prebacio njemački gol i upropastio veliku šansu za Crvenu furiju.

U 40. minuti Njemačka dolazi u vodstvo golom koji je postigao Rudiger, no VAR je reagovao i opravdano poništio gol zbog nedozovljene pozicije, pa se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

Dobru šansu za Njemačku imao je Kimmich u 56. minuti, ali mu je španski golman Simon odbranio, a ubrzo nakon toga, na drugoj strani je uslijedila kazna i Španija je došla u vodstvo.

Rezervista Morata je dočekao Albinu loptu s lijeve strane, a onda je sjajno “bocnuo” vanjskim dijelom kopačke i tako prebacio Neuera na golu. Mogla je Njemačka odmah do poravnanja, ali je Simon sjajno zaustavio pokušaj Musiale.

Njemačka je napadala, znali su da su u vrlo teškoj situaciji i da jednostavno moraju postići gol, a u tome su uspjeli u 84. minuti. Napadač Werdera iz Bremena, Niclas Fullkrug, samo 13 minuta nakon što je ušao na teren postiže gol i tako donosi poravnanje Nijemcima.

Do kraja meča nije bilo pogodaka i susret je završen bez pobjednika, pa su Nijemci zadržali šanse da se plasiraju u nokaut fazu.

Ko na kraju može biti zadovoljniji ishodom meča?

Španija je prva u grupi s četiri osvojena boda, po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom iz dvije utakmice.

Ipak, u posljednjem kolu igraju protiv Kostarike i treba im pobjeda za prolazak dalje, dok će Japan igrati protiv Španije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.