Specijalni izaslanik Stuart Peach sa Podžićem i generalom Mašovićem: “Britanija neće dozvoliti urušavnanje OS BiH!

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović razgovarali su danas sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za zapadni Balkan Stuartom Peachom …

… o trenutnoj političkoj krizi u BiH i njenom uticaju na odbrambeni sistem.

Peach je kroz raniju dužnost koju je obavljao, predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a, i susrete sa ministrom odbrane BiH i načelnikom Zajedničkog štaba upoznat sa stanjem u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama.

Podžić i Mašović danas su izrazili zadovoljstvo imenovanjem generala Peacha na funkciju specijalnog izaslanika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan te su zahvalili na sveukupnoj pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini i njenim oružanim snagama.

Peach je naglasio da Vlada UK čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH i jedinstvene Oružane snage koje su se nebrojeno puta do sada dokazale u međunarodnim misijama i drugim aktivnostima u zemlji i regiji.

– Vlada UK će i dalje pružati punu podršku i pomoć i neće dozvoliti urušavanje tih institucija – naglasio je general Peach.

Također, istaknuo je da se kroz izgradnju jedinstvenog odbrambenog sistema u BiH stvaraju i bolji uvjeti za ostanak i život mladih ljudi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.