in ,

Sramna reakcija Aleksandra Vučića: “Srbi glavu gore, slijede nove rezolucije o Srebrenici”

Vučić ponovo provocira.

Vučić ponovo provocira.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Beograd po pitanju Rezolucije o genocid u Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici, neće donositi ishitrena rješenja, već da će sve analizirati i znati kako da zaštiti svoj narod u Crnoj Gori i regionu. Ali i da odgovori vlastodršcima koji stoje iza te odluke.

Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe. Ali da nije očekivala da će on doći od najbližih.

“Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju. Spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranu i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju. Zato nećemo nikada pozivati ljude da negdje ljetuju ili ne ljetuju. Ali ćemo umjeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada i ne konsultujući Srbiju. A te odluke se tiču Srbije i koji gledaju kako da uvrijede našu zemlju i obečaste naš narod”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će za takve uvijek imati adekvatan odgovor koji će biti miran – takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički. Nikada neće biti udvorički, ni podanički, dodao je.

“Mi nemamo gazde u stranim ambasadama. Mi ih nemamo nigdje. Naš jedini gazda i jedini kojim jesmo sluge je srpski narod i građani Srbije”, rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je poručio građanima Srbije i srpskom narodu da dignu glavu gore. Rekao je kako slijede i nove rezolucije.

“Imat ćemo još rezolucija i dekleracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Savjeta bezbijednosti i neke druge rezolucije. Svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda. Svima vam je jasno zašto i zbog čega su donijete. Ali, mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima. Da pokazujemo da želimo najbližu saradnju”, naglasio je srbijanski predsjednik.

On je poručio da Srbiju u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi.

“Napred Srbijo, bit ćemo mnogo uspješniji nego što smo ikada bili. Živjela Srbija”, rekao je Vučić u obraćanju na Televiziji “Pink”.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika. Protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Benjamina Karić o Rezoluciji o genocidu koju je usvojila Crna Gora: “Istina i pravda su neophodne za pomirenje”

Slavo Kukić bez dlake na jeziku nazvao stvari pravim imenom: “Umjesto da slijedi politiku Stjepana Mesića, pokušava Milanović glumiti Franju Tuđmana