STRAHOVITO OPASNO Arnaut Tužilaštvu BiH dostavio krivičnu prijavu za djelo terorizam protiv člana SNSD-a Rajka Vasića

Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši izvršni sekretar te stranke Rajko Vasić na Twitteru je objavio sramotnu poruku u kojoj je poručio da “može doći minirati zgradu BHRT-a”.

“BHRT – opstanak ili propast!? Vasić – Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram”, napisao je Vasić.

Tim povodom reagirao je Arnaut i u Tužilaštvo BiH dostavio krivičnu prijavu za djelo terorizam.

“Podnio sam krivičnu prijavu protiv Rajka Vasića za krivično djelo Terorizam. Ovo je izuzetno ozbiljna prijetnja, strahovito opasno djelo, te se nadam da će Tužilaštvo BiH promptno reagovati”, napisao je Arnaut na Twitteru.

Podsjetimo, račun BHRT-a je blokiran, a RTRS nezakonito na svojim računima zadržava novac koji pripada BHRT-u.

Taj dug je prešao 63 miliona KM. Unatoč nedvojbenim dokazima u korist BHRT-a, Okružni sud u Banjoj Luci u tužbama na osnovu tih potraživanja presuđuje u korist RTRS-a.

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, reagirala je također na ovu sramnu poruku.

Prašović-Gadžo mu je poručila da je rat završen prije 26 godina. Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

“Rajko Vasić, ovog puta svoju mržnju usmjerio je prema BHRT.

Prije četiri godine, kada je zaprijetio Bošnjacima novim genocidom, prijavila sam to službeno i odgovorila mu. Odgovorit ću mu i sada.

Rajko, nema više miniranja. Rat je završen prije 26 godina. Prošlo je vrijeme kada su u BiH minirane institucije, kuće, džamije.

Tužno je što nakon svih presuđenih zločina još uvijek pozivaš na zločine. Gađana je zgrada RTV BiH granatama i avionskim bombama, ali je preživjela. Preživjet će i primitivce poput tebe, kao i tvoje prijetnje.

Zbog upućene prijetnje Rajka Vasića i temeljem člana 183. KZ FBiH – Ugrožavanje sigurnosti, kao članica Komisije za sigurnost PDPFBiH, pozivam SIPU i nadležno Tužilaštvo da žurno reaguju”, napisala je Prašović-Gadžo.

Račun BHRT-a je blokiran, a RTRS nezakonito na svojim računima zadržava novac koji pripada BHRT-u.

Taj dug je prešao 63 miliona KM. Unatoč nedvojbenim dokazima u korist BHRT-a, Okružni sud u Banjoj Luci u tužbama na osnovu tih potraživanja presuđuje u korist RTRS-a.

Podsjećamo, pitanje Javnog servisa jedan od 14 ključnih prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa naše zemlje u Europsku uniju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.