in , ,

Stravičan porodični zločin: Muškarac u Sloveniji nožem ubio majku, a teško ranio oca

Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima

ilustracija

Sloveniju je šokirao novi slučaj porodičnog nasilja u kojemu je u nedjelju 36-godišnji ovisnik nožem na spavanju ubio 56-godišnju majku i ranio 60-godišnjeg oca.

Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja.

Inače nije živio s roditeljima, nakon napada pobjegao

Kako je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao Milan Vogrinec, načelnik Odjela kriminalističke policije u Celju, po do sada prikupljenim informacijama 36-godišnjak, koji inače nije živio s roditeljima, prespavao je u roditeljskoj kući noć prije ubojstva.

U jutarnjim je satima nožem usmrtio majku i teško ranio oca, koji je prevezen u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju.

Počinitelj je nakon napada na roditelje pobjegao iz kuće, ali ga je policija otkrila u blizini i nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Otprije poznat policiji i prijavljivan zbog droge i nasilja

Policija je objavila da je sin policiji bio poznat i prijavljivan zbog zlopotrebe droga i nasilja, no da ranije nije prijavljivan zbog porodičnog nasilja. Motiv za njegov čin još nije poznat i policija nastavlja s istragom.

Počinitelj zločina liječio se od ovisnosti o drogama u zemlji i inozemstvu, a neki mediji navode kako se malo prije zločina bio vratio iz jedne komune.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Jasmila Žbanić progovorila nakon fantastičnog uspjeha i nominacije filma Quo, Vadis Aida? za Oscara: “Ovaj film nije napravljen da bi ljude dijelio i sukobio, nego naprotiv!”

Seka Aleksić o incidentu na koncertu: “Udario me jedan od fanova i to mikrofonom, zavšila sam u bolnici!”