Velika najava “bosanske gazele” Amela Tuke uoči bitne trke, nije se ustručavao: “Očekujem svoj najbolji rezultat ove sezone!”

Najbolji bh. atletičar “bosanska gazela” Amel Tuka uspješno se oporavio od povrede noge koju je zadobio u finalnoj utrci na Olimpijskim igrama u Tokiju, te će sutra trčati u Lozani u okviru Dijamantske lige.

Podsjećamo, naš atletičar je zadobio povredu tokom naguravanja sa francuskim predstavnikom Gabrijelom Tuluom još u prvoj polovici utrke na 800 metara. Iako povrijeđen, Tuka je uspio istrčati utrku do kraja, nakon koje je u kolicima odvezen sa staze.

Sada se oporavio, a Tuka će imati priliku da se revanšira finalistima iz Tokija. Naime, u Lozani će u okviru Dijamantske lige trčati svi finalisti utrke Olimpijskih igara na 800 metara, osim Nijela Amosa. Utrkivat će se i dvojica dobrih atletičara, Kanađin Marco Arop i Kenijac Cornelius Tuwei.

– Jeste, samo fali Amos da bude finale iz Tokija, tako da će da bude jako, jako zanimljivo. Baš ono finale poslije finala. A tu su još dvojica izuzetno odličnih atletičara, Kanađin Macko Arop i Kenijac Tuwei. Sigurno će biti dobra trka. Ja se osjećam jako dobro i stopalo je sve bolje i bolje, tako da sve u svemu, očekujem dobar rezultat i svoj najbolji rezultat sezone, poručio je Tuka.

Naš najbolji atletičar će na stazu sutra (četvrtak) u 20 sati i 15 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.