Veliki spektakl u najavi: Filmom Danisa Tanovića “Deset u pola” bit će otvoren 27. Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival će otvoriti novi film bh. oskarovca Danisa Tanovića – “Deset u pola” koji će prikazan na 15 lokacija u Sarajevu i Mostaru.

Nakon što je prošle godine Sarajevo Film Festival (SFF)zbog pandemije koronavirusa i loše epidemiološke situacije održan u online formatu, najjača smotra sedme umjetnosti u ovom dijelu Evrope vraća se na velika vrata.

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo zabljesnula je festivalska pozornica i famozni crveni tepih kojim svake godine prošetaju najveće zvijezde filmske produkcije iz cijelog svijeta, a nedaleko od ove šarmantne građevine, u Ljetnom kinu „Metalac“, postavljeno je kultno veliko platno koje željeno iščekuje svoje posjetitelje.

Čast da vodi svečanost otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala dodijeljena je mladom bosanskohercegovačkom glumcu Dini Bajroviću.

Na Festivalu, koji iz godine u godinu okuplja zaljubljenike u film, za nagradu „Srce Sarajeva“ ukupno će se takmičiti 48 filmova.U četiri takmičarske selekcije: igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma, 18 filmova će zabilježiti svjetsku, tri međunarodnu, jedan evropsku, 25 filmova regionalnu i jedan bosanskohercegovačku premijeru.

Radićeva ulica će za vrijeme festivala biti zatvorena za saobraćaj od 18 sati do 2 sata ujutro, a posjetioci će se morati pridržavati epidemioloških mjera. Iz GRAS-a su najavili da će javni gradski prijevoz prilagoditi potrebama putnika.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.