Pojavila se informacija: Zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović bi iznenada mogao doći u BiH, razlog je Sarajevo Film Festival

Prikazivanjem filma “Trougao tuge“, Rubena Ostlunda, dobitnika Zlatne palme na festivalu u Cannesu, sutra će zvanično biti otvorena najveća regionalna filmska smotra 28. Sarajevo Film Festival.

Festivalska atmosfera se već može osjetiti na ulicama našeg glavnog grada.

Ispred Narodnog pozorišta u toku su posljednje pripreme za početak 28. izdanja SFF-a, a festivalski trg i ove godine krasi bosanski ćilim.

Večeras, prije zvaničnog otvaranja Festivala, s početkom u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola bit će upriličena specijalna predfestivalska projekcija radne verzije filma o Emeriku Blumu Jasmile Žbanić.

Na SFF-u se inače očekuju brojne poznate ličnosti, a među njima, kako saznajemo, i Adis Ahmetović, mladi zastupnik u Bundestagu i izvjestitelj njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku.

Kako Radio Sarajevo saznaje, Ahmetović u Sarajevo i na popularni Festival stiže na poziv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Ahmetović je jedan od predlagača prošlomjesečne historijske Rezolucije pod nazivom “Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost”.

Time Bundestag od njemačke vlade traži intenziviranje angažmana u Bosni i Hercegovini.

Ahmetović je potkraj prošlog mjeseca imao i snažan angažman za Bosnu i Hercegovinu nakon što je najavljeno nametanje odluka Izbornog zakona i Ustava FBiH.

Sve to kako bi se izbjeglo donošenje rješenja koje bi dodatno zakoplicirali odnose u našoj zemlji.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.