Zdravko Mamić bajramskom čestitkom izazvao veliku pažnju, komentari bukvalno “pljušte”, njegova objava je dobila na hiljade lajkova

Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić godinama važi za osobu koja privlači veliku pažnju na ovim prostorima, kako u sportskim tako i drugim krugovima.

Mamić nekoliko godina boravi u Bosni i Hercegovini jer ima dvojno državljanstvo, a dolaskom na teritoriji Hrvatske bio bi uhapšen jer je ranije osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna, odnosno oko 30 miliona KM iz Dinamo Zagreba.

Mamić je u nekoliko navrata isticao da uživa u životu u Bosni i Hercegovini, a da cijeni i poštuje sve narode koji ovdje živi dokazuje i bajramska čestitka koja je privukla skoro 2,5 hiljada lajkova na njegovom Facebook profilu.

“Dragi prijatelji, svi vi koji sutra obilježavate veliki blagdan- Kurban bajram, dozvolite da vam čestitam uz želju da ove dane provedete u dobrom zdravlju i obiteljskoj sreći, okupljeni oko blagdanske trpeze koja je uvijek bila i ostala simbol zajedništva.

Ovo je blagdan žrtve, darivanja ali i brige za bližnje, zato ne dozvolite da sutra vaši susjedi, prijatelji ili članovi obitelji koji nemaju materijalne mogućnosti ostanu uskraćeni za osjećaj i radost koju donosi Bajram. Podijelite, pomozite- višestruko će vam se vratiti. Izmamite osmijeh na nečijem licu- bit ćete i vi sretni.

Iskoristite ovaj blagdan kako bi se iznova zbližili sa vašim najdražim, susjedima i prijateljima, ali i kako bi u vjeri našli snagu i ohrabrenje da prevladate sve izazove i kušnje koje život svakodnevno donosi.

Sretan Kurban- bajram!

Vaš Zdravko”, napisao je Mamić.

Naravno, brzo je dobio nekoliko stotina komentara.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.