Žurna poruka SDP-a BiH, javno su poručili šta zahtjevaju: Pozivamo DF i SDBiH da prekinu koaliciju s PDA u Lukavcu, a njihovi kadrovi da podnesu neopozive ostavke

Posljednjih nekoliko dana svjedoci smo brojnih reakcija na uvođenje sankcija pojedinim funkcionerima u BiH od strane Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Općinskog odbora SDP-a Lukavac.

– Najglasniji u svojim reakcijama je DF, koji vođen svojim dobro poznatim “principijelnim” stavovima poziva na rušenje Vlade TK i dodatnu destabilizaciju ionako komplikovanog političkog ambijenta u BiH.

Lažno moralisanje u kojem prednjači DF, ali i SDBiH te SZBiH, kao i optužbe na račun Vlade TK koju pored ostalih čine SDP i PDA, predstavlja vrhunac politikanstva i licemjerja.

Ovim putem javno pitamo gore navedene, da li su zaboravili na svoje organizacije u Lukavcu, gdje koaliciju u Općinskom vijeću čine DF, PDA, SDBiH i SZBiH i pri tome im ništa ne smeta?

Zbog svega navedenog, pozivamo DF, ali i SDBiH da svojom visokom “principijelnošću” a u skladu sa javno izrečenim stavovima viših organa svojih stranaka dokažu građanima da stoje iza svojih izjava, te prekinu koaliciju sa PDA u Lukavcu a njihovi kadrovi podnesu neopozive ostavke na sve funkcije koje obnašaju u Javnim ustanovama i preduzećima – zaključuje se u saopćenju.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.