in , ,

Bivši predsjednik Naše stranke Dennis Gratz nakon glasanja u Mostaru: “Mogao bih reći da sam šokiran, ali… Nadao da će glasati za probosanskog kandidata!”

Dennis Gratz, bivši predsjednik Naše stranke, oglasio se na Facebooku nakon što je Mario Kordić (HDZ), izabran za gradonačelnika Mostar

Dennis Gratz, bivši predsjednik Naše stranke, oglasio se na Facebooku nakon što je Mario Kordić (HDZ), izabran za gradonačelnika Mostara.

“Sa čuđenjem sam čitao kako novoizabrani vijećnici Naše stranke u Mostaru otvoreno vrijeđaju sve one koji se usude da im daju neki savjet, i sve one koji ih pozivaju da zajednickim snagama izaberu gradonačelnika Mostara koji ne dolazi iz HDZ-a.

Do zadnjeg momenta sam se nadao da će glasati za probosanskog kandidata, pokazati zdrav razum kao što su to učinili SDP ili Prva mostarska partija. Mogao bih reći da sam šokiran današnjom odlukom partije kojoj sam nekada pripadao, ali predobro poznajem neke ljude koji njome upravljaju danas – napisao je Gratz.

Podsjećamo, vijećnice Naše stranke Irma Baralija i Boška Ćavar bile su danas suzdržane prilikom glasanja, odnosno njihovi listići su bili nevažeći. Kordić je dobio 17, a Guzin 16 glasove.

VEAZNI TEKST Naša stranka odigrala ključnu ulogu u pobjedi HDZ-ovog Marija Kordića za gradonačelnika Mostara

Predrag Kojović zabrinut: “Mi smo pod ogromnim pritiskom, ovo je udar na BH blok!”

Poruka Ifeta Ferageta nakon pisma dr. Kemala Dizdarevića: “Uvaženi doktore, hvala Vam što ste čovjek”