in , ,

Čovjek jednostavno zna svoj posao: Hasan Salihamidžić u Bayern želi dovesti igrača koji bi mogao naslijediti Lewandowskog!

ESPN tvrdi da ga je Braco pronašao u Schalkeu

Hasan Salihamidžić u potrazi je za igračem koji će u budućnosti naslijediti Roberta Lewandowskog u vrhu napada Bayern Münchena, a ESPN tvrdi da ga je Braco pronašao u Schalkeu.

Izgledno je da će Salihamidžić u Bayern dovesti 20-godišnjeg Amerikanca Matthewa Hoppea. Schalke je u velikoj krizi i ispast će iz Bundeslige te mu je neophodan novac.

Zbog toga će prodati sve što može u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, a sportski direktor Bayerna ne želi propustiti priliku kada je u pitanju talentirani napadač.

ESPN piše da će Bavarci dobiti Hoppea za 20 miliona eura.

Hoppe nije bio prvi Salihamidžićev izbor, ali Norvežanin Erling Haland iz Borussije Dortmund je ipak preskup. Lewandowski će na kraju sezone napuniti 33 godine i ugovor s Bayernom ima još dvije sezone.

Salihamidžić ne planira prodati Lewandowskog, ali njegove posljednje godine u Bayernu želi iskoristiti da poljski napadač bude mentor mlađem kolegi.

Faruk Hadžibegić uopšte ne štedi Zmajeve: “Sa malo više mangupluka mogli smo pobijediti!”

Evropska parlamentarka Tanja Fajon zabrinuta: Za Bosnu i Hercegovinu se plašim, jer još ne vidim dovoljno političke volje!