in , ,

Dušanka Majkić iznijela nikad teže optužbe prema EU!

Majkić je odbila mogućnost da se dio migranata zbrine na prostoru RS

Nakon sjednice Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Bosne i Hercegovine članica Komisije Dušanka Majkić je poručila da se migranti trebaju vratiti iz Bosne i Hercegovine.

Majkić, koja je i zamjenica predsjedavajućeg Komisije, je napomenula da se pokušava od, kako je navela, 2015. doći do cjelovitih mjera kao odgovor na migrantsku krizu.

Smatra da više ne treba tražiti krivca zašto do sada taj odgovor nije iznađen.

“Imamo stvari koje su poznate, ali nedostaje mnoštvo odgovora. Ko su migranti, jesu li izbjeglice ili ekonomski migranti? Tri zakona su povrijedili. Jesmo li upotrijebili svu snagu da se izborimo s problemom? Nijedno korisno iskustvo evropskih zemalja nismo iskoristili. Vidimo da Evropska unija želi čvrsto zapečatiti granice, a ovdje parkirati migrante i uzimati ono što želi”, smatra Majkić.

Ocijenila je da EU pred Bosnu i Hercegovinu postavlja veće kriterije po ovom pitanju nego što je to slučaj kod njenih članica. Prema njenim riječima, EU ne razgovara o ovom problemu s državom Bosnom i Hercegovinom, već s međunarodnim organizacijama. Za nju je to pokazatelj nepoštivanja države.

Majkić je odbila mogućnost da se dio migranata zbrine na prostoru Republike Srpske. Poručila je da nije rješenje u tome, već da se vraćaju iz Bosne i Hercegovine.

“Služba za strance ima sve uslove da ih vraća. Nije cilj riješiti migrantsku krizu, već ih rasporediti u Bosni i Hercegovini. E neće moći. Šta se u savjesti ljudi desilo pa da od turista postanu problem”, pitala se.

Zaključila je, kako je izjavila, da niko neće biti pošteđen stvari koje se mogu desiti.

Klix.ba

Milorad Dodik prevršio svaku mjeru: “To su lopovi i mešetari, mi ćemo se pripremati za bojkot izbora 2022. godine!”

Dan kada je ubijen Srđan Aleksić: Mladić koji se pokušao suprotstaviti velikosrpskom ludilu