in , ,

Saša Popović je ovu pjevačicu digao sa dna, a danas je velika zvijezda!

Folk pjevačica danas može da se pohvali bogatom i dugom karijerom punom hitova

Folk pjevačica Indira Radić danas može da se pohvali bogatom i dugom karijerom punom hitova.

Sve to možda ne bi bilo tako da joj davne 1996. godine u kritičnom trenutku nije pomogao niko drugi do estradni majstor, direktor “Grand” produkcije Saša Popović.

Naime, Indira je na početku karijere izdala nekoliko albuma sa “Južnim vetrom”, a zatim i jedan album 1995. godine za “PGP RTS”, sa kojeg se izdvojio hit “Srpkinja je mene majka rodila”.

Međutim, Indira je nakon velikog uspjeha spomenute pjesme ostala bez dinara. Nije znala šta će i kuda će, pa se za pomoć obratila Saši Popoviću.

“Indiru sam prvi put upoznao na jednoj turneji u Švicarskoj, a prvu saradnju ostvario sa njom 1996. godine. Došla si u produkciju Zam, onako u patikama, farmericama i rekla: “Jel možete vi meni nešto da uradite, ja para nemam, ako može nešto da se uradi, uradite, ako ne, laku noć i doviđenja”. Ja sam rekao da ću ti uraditi album i da se javiš prvog septembra”, ispričao je Saša Popović u emisiji “Veče sa Indirom Radić” na “Grand” televiziji 2014. godine.

Indira je u saradnji sa Sašom snimila album na kojem se našao hit “Krug”, a onda je nastavila da niže uspjehe sve do danas.

Čedomira Jovanovića očekuje operacija

Milorad Dodik potpuno otvoreno priznao šta će uraditi: “Izviniću se i vratiti ikonu, ako postoji bilo kakav papir ili dokaz…”