in ,

Svjetski poznata Bosanka Amra Šabić-el-Rejes poručila: “Sve ima dvije strane medalje, pa tako i život u New Yorku”

Amrina posljednja objava vezana je za grad New York i potencijalne nesigurnosti.

Amra Šabić El-Rayess, profesorica i naučna istraživačica na Univerzitetu “Columbia”, Bišćanka, koja je zbog ratnih dešavanja napustila svoju domovinu i život izgradila u dalekoj Americi, jako je aktivna na društvenim mrežama, posebno Facebooku.

Koristi ga kako bi s prijateljima, odnosno pratiocima podijelila vijesti koje ona smatra da su bitne, posebno za Bosance i Hercegovce.

Međutim, njena posljednja objava vezana je za grad New York i potencijalne nesigurnosti.

“Dragi moji, sve u životu ima dvije strane medalje pa tako i život u gradu koji nikad ne spava – New York. S jedne strane je divan, a s druge uvijek nepredvidljiv. Prije nekoliko minuta ova kola su se zapalila usred dana na Madison Aveniji na Manhattanu. Danas sam istom ulicom prošla dva puta – napisala je Šabić El-Rayess uz fotografija automobila u plamenu.

Također vidi se i nekolicina vatrogasaca kako gase vatru, a ono što je dodatno zabrinjavajuće jeste da je u blizini škola, što se vidi po natpisu na ulici.

Uz ove fotografije, priložila je i jednu prelijepu grada New Yorka čime je upravo htjela dočarati “dvije strane medalje” jednog grada.

Amra je i autorica knjige “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”, a koja je privukla veliku pažnju američke čitalačke publike. A nedavno je najavila da bi uskoro ova knjiga trebala na našem jeziku biti u prodaju do kraje ove godine te da se radi na njenom prevodu.

I američki predsjednik Joe Biden pročitao je njenu knjigu i poslao joj lično pismo prenoseći svoje utiske.

Ćamil Duraković o prijedlogu za njegovu smjenu: “Srebrenicu vode u blokadu, provodi se Dodikova politička samovolja!”

Dragan Stojković Bosanac iznio u javnosti porodične stvari: “Otac mi je bio vojno lice, a ja vrlo nestašno dijete”