Bisera Turković sa Ericom Nelsonom: Nedvosmislena podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine!

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je danas s ambasadorom SAD Ericom Nelsonom i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti.

Razmotrena je aktuelna politička situacija u BiH, s posebnim osvrtom na neophodnost punog funkcioniranja državnih institucija, nastavka rada na ustavnim i izbornim reformama, važnosti neovisnosti pravosuđa te druga značajna pitanja od zajedničkog interesa.

Ministrica Turković je tokom susreta istakla važnost aktivne i konstruktivne uloge SAD u BiH i cijeloj regiji te kontinuirane podrške Washingtona euroatlantskom putu BiH, reformama i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Bilo je govora i o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa te o koordinaciji i usaglašavanju stajališta u pogledu vanjske politike i ljudskih prava.

Ambasador Nelson je ponovio nedvomislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te reformama u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, saopštila je ministrica Turković na svom Facebook profilu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.