Ahmetović stigao u Sloveniju pa uputio poziv našoj dijaspori: Iako rođen u Njemačkoj, fascinira njegova vezanost za BiH!

U okviru radne posjete Sloveniji, Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, našao je vremena da se sastane i sa predstavnicima bosanskohercegovačkih udruženja u Republici Sloveniji.

Situacija u BiH je neizbježna tema. U razgovoru sa predstavnicima bh. udruženja u Sloveniji Adis Ahmetović je pozvao dijasporu da se aktivnije uključi u izborni proces u Bosni i Hercegovini i da svojim glasanjem doprinese promjenama na oktobarskim izborima.

Također je apelirao i da se uzme aktivno učešće na izborima u Sloveniji. Samo izlaskom na izbore možemo aktivnije uticati na promjene u državama u kojima živimo.

Adis Ahmetović je izuzetno prijatno iznenadio svojom željom da pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

Iako rođen u Njemačkoj, fascinira njegova vezanost za BiH, volja i želja da BiH ide naprijed, da se razvija, da bude dio evropske porodice na dobrobit svih njenih stanovnika, prenosi oslobođenje.

Želja nam je da BiH ima što više ovakvih afirmisanih i uspješnih pojedinaca druge, negdje treće pa čak i četvrte generacije u inostranstvu, koji sa ponosom ističu zemlju porijekla svojih roditelja i ulažu mnogo slobodnog vremena za boljitak BiH.

Poslije dugo godina u Sloveniji je dočekana posjeta, optimizam, otvorenost da se o svemu razgovara, ali nažalost ne i sa političarima iz BiH (koji nikada nemaju vremena, preči su im Bled i Portorož) već sa Adisom iz njemačkog parlamenta.

U neformalnom druženju sa predstavnicima bh. udruženja u Sloveniji Adisu Ahmetoviću se pridružio i bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.