Adis Ahmetović gospodski odgovorio Josipu Juratoviću iz njemačkog Bundestaga na provokacije: “Ja nastavljam sa fer i konstruktivnim dijalogom, a Juratovićeve izjave su samo izraz njegovog mišljenja”

Nakon što je zastupnik njemačkog Bundestaga Josip Juratović provokatorski “isprozivao” Adisa Ahmetovića rekavši da ga je ponijela slava, stigao je i odgovor.

Podsjetimo, Juratović je izjavio sljedeće: “Njega je ponijela slava, ponijelo ga je to “naš Adis”, “naš heroj” što su mu govorili u BiH.

Svi su mu govorili da će ga to uništiti. Uz taj osjećaj slave i uz pomoć medija dao je obećanja koja ne može ispuniti. Ne može pozivati Vladu, ne može govoriti u ime Bundestaga ili Njemačke”, rekao je Juratović.

Ahmetović se nakon ovih prozivki oglasio ekskluzivno za Bhdijaspora.net. Gospodski je odgovorio Juratoviću na provokacije.

“On je moj kolega u njemačkom Bundestagu i parlamentarnoj grupi SPD-a.

Svaki izabrani član Parlamenta ima pravo da izrazi svoj mišljenje.

Ovo se odnosi i na Juratovića, bez obzira šta neko mislio o njegovim izjavama.

Ja nastavljam sa fer i konstruktivnim dijalogom i jednostavno želim da naglasim da su Juratovićeve izjave izraz njegovog mišljenja, a ne mišljenja cijelog Bundestaga.

Isto tako, vrlo je važno u ovom trenutku još jednom naglasiti da Bundestag u svojoj rezoluciji iz jula 2022. godine govori protiv dalje etničke podjele Bosne i Hercegovine, a pruža se podrška demokratskoj, građanskoj državi.

Osim toga, izmjene Izbornog zakona Christiana Schmidta na dan izbora nastavljaju biti predmetom oštrih kritika širom svijeta”, naveo je Ahmetović u svom odgovoru za Bhdijaspora.net.

A.S.M./M.M.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.